Kerti világítás kialakítása

Kerti világítás kialakítása

Lakókörnyezetünket általában kert veszi körül, az igényesen kialakított kertünk aktív társasági élettel és pihenéssel szolgálhat, hogy ne csak nappal hanem este is élvezhessük kertünk nyújtotta esztétikai örömöket, ezért világítással tehetjük még hangulatosabbá.

A kertvilágítás megtervezése egybeesik a kertészeti tervezéssel, mivel a kezdeti földmunkák végzésével egy időben szükséges, a lámpák tartószerkezeteinek és a világítási elektromos hálózat kiépítése. A jól átgondolt és kidolgozott látvány terv alapozza meg a kertünk esti fényvarázsát. A kertvilágításnak több feladatot is be kell töltenie, diszkréten meg kell világítania az összes közlekedési utat (bejárat a lakásig, gépkocsi behajtó a garázsig stb.). Továbbá összhangba kell lennie a kertünkbe telepített növényekkel, tárgyakkal és esztétikus hangulatot adva azok esti megjelenítésére, a kellő megvilágítás vagyonvédelmi szempontból is biztonságot nyújthat.

A lámpatestek kiválasztása a kert stílusához kell, hogy igazodjon. Az esztétikai szempontokon túl, elektromos szempontból megfelelő védettséggel kell rendelkeznie, kültérben minimum IP 44 vagy ennél magasabb fokozat. Továbbá, a nyári napsütés UV állóságát, a téli alacsony hőmérsékletet, a kerti öntözőberendezés vízsugarát, és egyéb mechanikai igénybevétel elvise-lésére legyen alkalmas. Ezen kívánalmaknak hosszú távon a fémtestű lámpatestek tudnak megfelelni. A kereskedelemben hatalmas a kínálat, lehetőleg energiatakarékos LED lámpákat használjunk a hosszú élettartam és a kevesebb karbantartás végett. A lámpák esti be-ki kapcsolása lehet kézi és valamilyen elektronikus vezérlésű, pl. alkony-kapcsoló, mozgásérzékelő, különböző világítási képeket tároló vezérlő.

Egy jó tanács, a kertvilágítás megtervezésénél legyünk tekintettel a szomszédokra, mert a nem kívánt átvilágítás konfliktusokhoz vezethet, és így nem lehet felhőtlen az örömünk.

...

Hívjon minket!

+36 (20) 590 5345

Küldjön üzenetet!

info@landscapedesign.hu

Kérjen árajánlatot!

Árajánlat kérés